Biografie Omar Steentjes  
Omar Steentjes (Oosterbeek, 1966).

Observator, denker en autodidact. Van jongsafaan zwervend door de bossen, en de stilte van die bossen vormt nu nog altijd mijn inspiratiebron naast het luisteren naar muziek.

In die innerlijke rust en stilte ontstaan wat ik mijn 'parallelle werelden' noem : droomwerelden en beelden die ik zichtbaar maak door ze weer te geven in beeld en kleur.

De drang om te schetsen en tekenen ontstond al erg jong, en dit doe ik ook nu nog veelvuldig.

Rond 1990 begon ik mijzelf verder te ontwikkelen in de schilderkunst en van daaruit kan ik mijn droombeelden in kleur weergeven.

In die eerste jaren is dat met name in airbrush en acryl-technieken, veelal uitgevoerd op mdf, maar de laatste jaren leg ik mijzelf vooral toe op olieverf op doek en papier.

Omar Steentjes  

Door al het zwerven door de natuur is ook het avontuur van het fotograferen aangewakkerd. In eerste instantie om beelden als inspiratie beter vast te kunnen houden, maar gaandeweg is dat uitgegroeid tot een completere uitdrukkingsvorm.

Ook met mijn foto's wil ik 'parallelle-werelden' laten zien. Werelden met een eigen verstilde atmosfeer, werelden waarvoor je even de tijd moet nemen om ze werkelijk te zien.

De muziek waar ik door geïnpireerd word:

 
Mijn schilderijen zijn al eerder in exposities te zien geweest in Gouda, Katlijk en Rhenen.

Behoefte aan contact? Ik vind het leuk om van je te horen.. O.Steentjes@Parallel-Dreams.com